Tilbake

Kinesio Taping

Kinesio Tape ble utviklet i Japan i 1979 av Dr. Kenzo Kase. Tapen er designet til å ligne hudens egenskaper i form av fleksibilitet og tykkelse, den har faktisk tilnærmet lik tykkelse som huden. Limet på tapen består av acryl og aktiveres av varme. Tapen er mye benyttet i forbindelse med idrettsskader, i rehabiliteringsformål, hos naprapater, kiropraktikere, massører og andre terapeuter.

kinesio

Kinesio Tape metoden benytter den elastiske tapen over og rundt muskler for å støtte og assistere musklene samt for å motvirke overspenning. Tapen legges på med forskjellige patenterte teknikker hvor målet enten er å stimulere muskulatur til å arbeide mer eller mindre. I tillegg kan tapen benyttes til å støtte opp bånd og ligamenter slik at belastningen på disse reduseres. Som f. eks. ved plager knyttet til overbelastede sener.

Teknikken benyttes sjeldent alene, men som et supplement til annen behandling. Tapen påvirker aktiviseringen av nervesystemet og sirkulasjonsapparatet. I motsetning til annen behandling som kun har effekt der og da, vil tapen sitte på i opptil flere dager. Du får på denne måten nytte av tapen 24 timer i døgnet så lenge den sitter på. Tapen tåler vann og vanlig kroppsbruk, og den sitter vanligvis på i ca 4-5 dager før den skiftes ut. Siden den er elastisk merker pasienten svært lite til at den sitter på kroppen. Dette gjør at den skiller seg veldig fra bruk av vanlig sportstape.

Lukk meny